Terra Romania, FEBRUARIE 2019

SERIA III JCB LOADALL

2
4

JCB produce mai mult de 300 de produse diferite și este unul dintre primii trei producători de echipamente pentru constructii din lume.

PALFINGER reprezintă soluțiile cele mai inovatoare, fiabile și eficiente de ridicare pentru utilizarea pe vehicule comerciale și în domeniul maritim la nivel mondial.

PALFINGER SANY reprezinta un Joint Venture intre Palfinger si SANY Group ce ofera solutii de ridicare eficiente si de inalta calitate precum automacarale telescopice montate pe autosasiuri precum si macarale cu autopropulsie pentru teren dificil, echipamente ce au aplicatii in domeniul constructiilor generale sau de infrastructura.

SENNEBOGEN este o companie germană cu recunoaștere la nivel global, care produce și dezvoltă utilaje de înaltă performanță destinate domeniului manipulării. Cea de a doua gamă de produse este denumită "Crane Line", și include macarale telescopice, automacarale și macarale cu braț zăbrelit.

HBM NOBAS, cu o istorie de mai bine de jumătate de secol, are în prezent clienți în peste 50 de țări printre care și în România. HBM NOBAS dezvoltă, produce și vinde utilaje de construcții și echipamente speciale.

SANDVIK este cel mai important furnizor de echipamente, instrumente, servicii și soluții tehnice pentru minerit și industria de construcții. Oferă o gamă completă de echipamente mobile, pe șenile și pe roți, incluzând concasoare cu fălci, impactoare, concasoare cu con, stații de sortare fine și grosiere.

RUBBLE MASTER este lider de piață pentru concasoare mobile, compacte, care sunt gata pentru utilizare oriunde și imediat. Cu tehnologiile inovatoare, concasoare RM continuă să stabilească noi standarde.

PARTENERII NOSTRI

MAGNI oferă RTH și HTH manipulatoare telescopice rotative, care combină caracteristici inovatoare, cu un nivel ridicat de confort și eficiență.

LINDEN COMANSA - producător spaniol de MACARALE TURN și AUTORIDICĂTOARE. Se află în topul mondial, fiind primul producător care a fabricat macarale turn fără tiranți de tip "Flat top".

GAYK produce și distribuie utilaje de bătut stâlpi, pentru construcția parcurilor fotovoltaice, construcția de drumuri, de peste 30 ani.

ENDRESS dezvoltă, produce și vinde echipamente de generare a energiei electrice premium pentru piața mondială și, datorită tehnologiilor inovatoare și dezvoltarea noilor produse, a devenit liderul specialist de generatoare a Europei.

COMPAIR se numără printre cei mai mari furnizori mondiali de soluții de aer comprimat de înaltă performanță și standarde pentru inovare continuă și dezvoltare în domeniul compresoarelor și echipamentelor de aer comprimat.

MAD dezvolta solutii inteligente in industria auto pentru incarcarea vehiculelor comerciale usoare.

PRONAR este o companie poloneză cu acoperire globală - producător de frunte pentru echipamente municipale și de reciclare, mașini agricole moderne, componente pneumatice și hidraulice si punti. Pronar este, de asemenea, unul dintre cei mai mari producători de jante pentru mașini agricole din lume.

5
6
DESPRE
TERRA TE AJUTĂ SA ÎȚI CREȘTI AFACEREA
LUCRĂM PENTRU TINE

Obiectivul companiei este de a comercializa și oferi servicii performante, la cele mai înalte standarde de calitate pentru utilaje in domeniul construcțiilor, industrie si agricultură. Flexibilitatea, disponibilitatea și promptitudinea sunt criteriile pe care iși desfasoară activitatea cu succes de peste 16 ani pe piața locală de profil.

Performanța și productivitatea sunt cerințe standard atât pentru soluțiile promovate de TERRA Romania, cât și pentru angajații săi. Compania este într-un continuu proces de dezvoltare teritorială, asigurând pachete integrale de servicii de comercializare, finanțare și servicii post-vânzari pentru toate utilajele din portofoliu.Obiectivul companiei este de a comercializa și oferi servicii performante, la cele mai înalte standarde de calitate pentru utilaje in domeniul construcțiilor, industrie si agricultură. Flexibilitatea, disponibilitatea și promptitudinea sunt criteriile pe care iși desfasoară activitatea cu succes de peste 16 ani pe piața locală de profil.

7
PROMOTII
CE CONTEAZA IN LUMEA EXCAVATOARELOR?
PRET SAPAT CU PANA LA -20% LA TOATE CUPELE SI PRINDERILE RAPIDE JCB

 

Sistemul de prindere rapida potrivit si gama mare de cupe va transforma excavatorul dumneavoastra intr-o unealta multifunctionala potrivita pentru orice aplicatie. Toate cupele si atasamentele JCB pot fi montate rapid si  gata de lucru. Chiar daca alegeti un sistem de prindere rapida manual sau hidraulic: vor creste siguranta in munca si productivitatea cu o cantitate minima de energie depusa.

Apropos: efect grozav – pretul imbatabil se aplica acum tuturor cupelor, indiferent de latime sau profil.

TERRA ROMANIA UTILAJE DE CONSTRUCTII OFERA O GAMA FOARTE VARIATA DE ATASAMENTE PENTRU UTILAJELE DUMNEAVOASTRA.

Gama noastra de atasamente cuprinde: cupe de excavare de diverse profile, echipamente pentru deszapezire, ciocane hidraulice, graifere pentru lemn si manipularea materialelor feroase, placi compactoare si freze de asfalt pentru bratele de excavare, perii colectoare, freze pentru roca, pompe absorbant refulante, ciocane pentru palplanse, dispozitive de inclinare a cupei etc.

 

Oferta valabila pana la  31.03.2019

8
VIDEO PREZENTARE
JCB LIVELINK - MANAGEMENTUL FLOTEI

Cu JCB LiveLink, gestionarea mașinilor dvs. devine și mai ușoară. Capacitatea sa de a furniza informatii in timp real iti mentine controlul complet si iti permite sa monitorizezi si sa gestionezi masinile de la distanta prin intermediul unui PC sau Smartphone.
 
EFICIENŢĂ
Monitorizarea precisă a orelor de funcționare și a alertelor de service îmbunătățește planificarea întreținerii, deoarece permite prioritizarea inginerilor și a serviciilor de rutină, economisind timp și resurse. Notificarile tehnice și istoricul de întreținere vă ajută să vă administrați sănătatea mașinilor. Avertizările precoce sau funcționarea incorectă a mașinii și întreținerea zilnică împreună cu istoricul detaliat al mașinii vă permit să planificați cele necesaare masinii dvs. înainte de a

 

reveni la locatie. Pentru clientul de închiriere, orele de mașină detaliate, erorile și operarea necorespunzatoare a mașinilor sunt înregistrate de la distanță, ajutându-vă să procesați mașina mai repede pentru o reacție rapidă.
 
PROFITABILITATE
LiveLink vă poate ajuta la reducerea costurilor de întreținere și de funcționare, asigurând funcționarea optimă a mașinilor, reducerea consumului de combustibil și uzura inutilă a acestora. Prin monitorizarea timpilor și a consumului de combustibil în timp real, LiveLink ajută la gestionarea costurilor de întreținere de-a lungul întregii vieți, reducerea costurilor, creșterea productivității. Vă ajută, de asemenea, să gestionați orele dvs. de plată, deoarece puteți vedea cum a fost utilizat utilajul dvs. cu orele și zilele în care mașina a lucrat.

9
VIDEO PREZENTARE
Turbofreza autonomă
Un produs Terra România

Dezvoltată iniţial pentru a fi montată pe buldo-excavatoare, Terra România Utilaje de Construcţii fiind recunoscută ca un lider de piaţă din punctul de vedere al numărului de astfel de utilaje vândute, turbofreza de zăpadă a devenit rapid un echipament universal care poate fi montat pe diferite tipuri de utilaje.
Autonomia sa de lucru, suficientă pentru un schimb de opt ore, dar și randamentul de 1.725 mc de zăpadă pe oră, au impus acest utilaj pe piaţă, acesta intrând rapid în atenţia firmelor specializate în activităţi de deszăpezire. Avantajul său principal nu este doar randamentul ridicat, ci şi faptul că poate fi montat rapid pe mașini care nu au transmisie hidrostatică, adică așa cum sunt majoritatea buldo-excavatoarelor și încărcătoarelor frontale existente pe piaţă. În plus, echipamentul poate fi simplu de acţionat de către operator chiar din cabină, construcţia sa asigurând un grad înalt de protecţie, prin utilizarea unei singure freze de zăpadă acoperindu-se până la 8 kilometri de drum pe un schimb, la un strat de zăpadă de o jumătate de metru.
Pentru a realiza un echipament cu adevărat fiabil, turbofreza a fost proiectată și executată de specialiștii Terra România împreună cu un partener extern cu care există o colaborare îndelungată. Preţul echipamentului este și el foarte competitiv, sub 30.000 EUR

10
FORMULA 1
JCB, parteneriat cu SportPesa Racing Point F1

JCB a anunțat un parteneriat interesant cu echipa britanică SportPesa Racing Point F1 (fosta Force India), producătorul britanic de utilaje intenționând să își extindă prezența pe piețele globale.

Parteneriatul cu echipa SportPesa Racing Point F1 va promova vizual brand-ul JCB, care va fi inscripționat pe cele două mașini conduse de Lance Stroll și Sergio Perez la prima cursă de Formula 1 din Melbourne, în martie. Sigla JCB va apărea, de asemenea, pe căști, salopete și îmbrăcămintea de pe echipă. În plus, JCB va juca un rol major în dezvoltarea companiei Racing Point oferind utilajele necesare pentru construcția unei noi fabrici, lucrările fiind  planificate să înceapă în acest an.

JCB va furniza, de asemenea, o gamă completă de echipamente electrice și articole de îmbrăcăminte de lucru pentru echipa britanică, precum și elementele de importanță capitală pentru o participare la o cursă, precum platforme de lucru și generatoarele care vor asista echipa atunci când cursele au loc în Europa.

JCB a început colaborarea cu echipe din Formula I în anul 2017, cu o sponsorizare pentru teamul Williams Racing, colaborare încheiată în prezent. Noul acord oferă JCB oportunitatea de a dezvolta relații cu clienții în cadrul întâlnirilor care au loc în timpul curselor și de a-și promova brandul atât pe piețele noi cât și  pe cele pe care deja funcționează,

11
JCB și F1

scopul fiind o creștere a vânzărilor globale a utilajelor și echipamentelor JCB.

Președintele JCB, Lord Bamford, a declarat: "Popularitatea Formulei 1 oferă JCB o platformă excelentă pentru a promova produsele noastre pe scena internațională atât în rândul clienților noi, cât și celor existenți. JCB este una dintre cele mai mari mărci de echipamente de construcții din lume și acest parteneriat ne va ajuta să cimentăm și să construim relații cu clienții. Vedem o sinergie excelentă cu echipa Racing Point; amândoi avem o pasiune pentru depășirea limitelor noilor tehnologii și ambiția de a reuși. "

Otmar Szafnauer, directorul echipei și CEO al echipei SportPesa Racing Point F1, a adăugat: "Acesta este începutul unei noi ere pentru această echipă și suntem încântați să începem cu JCB această călătorie interesantă pentru anii următori. Suntem pregătiți să învingem, pe pistă și în afara ei, și este minunat să avem un brand dinamic și un lider mondial care să ne sprijine eforturile pe măsură ce ne îndreptăm spre cursele din 2019".

 

SOCIAL MEDIA
Instagram - @racingpointf1
Twitter - @RacingPointF1
Facebook – Racing Point F1 Team

Racing Point F1 Team
#NewEra
#WeAreReady

12
TELEHANDLERE
JCB lansează noua serie Loadall III

Noua gamă de telehandlere JCB Loadall III a fost lansată la începutul acestui an, modelele beneficiind de o capacitate de ridicare mai mare, siguranță și confort sporite dar și o cabină de ultimă generație din noua serie Command Plus.
A treia generație Loadall reprezintă apogeul îmbunătățirilor pe care producătorul le-a realizat în ultimii șase ani și care au întărit poziția fruntașă pe care aceste echipamente o ocupă pe piață. Ultimele îmbunătățiri constau într-o cabină mult mai spațioasă, niveluri mai joase de zgomot, control al climei și vizibilitate completă. 

Seria III
Pe scurt, noile modele au venit cu numeroase plusuri pentru utilizatori, precum cabina nou-nouță Command Plus (mai spațioasă, mai silențioasă și mult mai confortabilă); o capacitate crescută de ridicare pentru toate modelele de 6 m,7 m și 9,5 m; control hidraulic al orizontalității punții față; sistem de reducere automată a presiunii externe la schimbarea atașamentelor.
Noua serie III JCB Loadal cuprinde patru modele – cel de 6 m, 538-60, cele de 7 m, 532-70 și 542-70, și modelul de 9,5 m, 536-95.  - cu o capacitate de încărcare de până la 200 de kg, 

13
TELEHANDLERE

mai mare  decât modelele precedente. Manipularea în vrac a sarcinilor mari, cu o înălțime maximă de ridicare de 8 m și capacitate de până la 6 t, specifice modelelor din seria 560-80 se păstrează și pentru noua gamă. 
La fel ca înainte, sunt disponibile variantele AGRI (inclusive AGRI Smart Power și AGRI TorqueLock 4), AGRI Plus, AGRI Super și AGRI Pro, toate cu o serie de opțiuni și atașamente. 
Unitățile de putere sunt neschimbate, noile modele fiind puse în mișcare de motoarele de 4,4 litri și 4,8 litri JCB EcoMAX de 55kW, 81kW, 93kW și 108kW (75 CP, 109 CP, 125 CP și 145 CP). Există însă o nouă transmisie powershift TorqueLock 4 ce permite o viteză maximă de 40 km/h cu convertizor de cuplu cu patru viteze pentru motorul de 81kW (109 CP), care furnizează mai multă putere pentru lucru și o mai mare economie de combustibil, în timpul deplasării. 

Cabina Command Plus – Studii ergonomice
În afară de noile culori și de noul branding, cea mai evidentă schimbare a Seriei III de telehandlere JCB Loadall este cabina

 

Command Plus care va fi produsă într-o fabrică nouă, situată lângă unitățile de producție și asamblare din Uttoxeter, Staffordshire.
Noul design al cabinei a fost conceput conform filozofiei Driver’s Command Position a JCB, pusă la punct după realizarea unor studii ergonomice extinse menite să le aducă operatorilor, indiferent de înălțime sau greutate, o poziție de condus cât mai relaxantă, care să-i ajute să lucreze mai eficient și să le reducă gradul de oboseală pe timpul zilei de lucru. La acest lucru contribuie din plin pozițiile optime ale scaunului, sistemul de ventilație, precum și forma și poziția instrumentelor și a funcțiilor de control.

Vizibilitate completă
În timpul fazei de proiectare a cabinei Command Plus, inginerii JCB au pus un mare accent pe asigurarea unei vizibilități cât mai bune, în mod special către partea dreaptă, datorită noului braț telescopabil și a compartimentului motorului   focusându-se asupra vizibilității operatorului către înainte și către partea de sus, cu scopul de a optimiza 

14
JCB

productivitatea, siguranța și ușurința în operare. 

Funcții de control logice  
Pentru a comanda rapid deplasarea brațului și funcționarea atașamentelor, noua generație de  telehandlere Loadall oferă operatorului posibilitatea de a lucra cu ajutorul unui joystick cu acționare  electro-hidraulică care permite manevrarea brațului și a atașamentelor, sistemul de deplasare înainte-înapoi, dar și a sistemului de alimentare secundar din circuitul hidraulic, montat la baza brațului. Joystick-ul este montat fie către partea dreaptă a scaunului operatorului, fie chiar pe scaunul cu suspensie cu aer. 

Pe versiunile AGRI Pro cu transmisie powershift/hidrostatică DualTech VT, sistemele electrice ce reglează turația motorului sau viteza de deplasare, în modul de lucru Flexi, sunt comandate cu ajutorul unor padele montate la capătul brațului scaunului. Astfel, operatorul poate să controleze aceste funcții numai cu vârful degetelor.

Încălzire, răcire, ventilare
Singurele comenzi amplasate în fața operatorului sunt cele pentru aerul condiționat, care acum au și opțiunea de control automat al climei. Sistemul de ventilație este complet nou, acesta livrând un  volum al fluxului de aer cu 10% mai mare. 

15
TELEHANDLERE

Temperatura poate fi reglată cu ajutorul unui cadran rotativ. Acesta are pe margine comutatoare acoperite cu un material aderent pentru reglarea puterii ventilatorului, a fluxului de aer spre picioare, corp și față sau spre parbriz. De asemenea, acesta permite recircularea aerului interior atunci când utilajul lucrează în medii puternic poluate sau prăfoase. Un comutator "dezghețare automată" permite eliminarea rapidă, cu până la 66% mai eficient comparativ cu modelele anterioare, a gheții și condensului de pe geamurile cabinei. Noua cabină este dotată cu o ușă care se deschide la jumătatea superioară - o prioritate, conform spuselor operatorilor, cărora le place să respire aer curat în timp ce lucrează.

16
PREZENTARE JCB 411
PROIECTAT PENTRU A OFERI PRODUCTIVITATE SI EFICIENTA MAXIME

JCB 411 ofera o pompa hidraulica cu roti dintate dubla ce ofera 123 l/min pentru a putea mentine cicluri de lucru rapide si capacitati multifunctionale excelente. Turbina cu geometrie variabila care echipeaza incarcatorul ofera performante la turatii mici. 
Acest incarcator este echipat cu motorul  JCB EcoMAX 4.4-litri , care produce (80 kW/108 CP) si un cuplu de 516 Nm.

Motorul nu foloseste costisitorul sistem de tratare a gazelor de esapament cu filtru de particule (DPF). Este echipat cu sistemul de recirculare a gazelor de esapament EGR si sistemul de reducere catalica SCR. 
Este echipat in standard cu brate HT - cuplu marit - ceea ce permite ridicarea paralela si o vizibilitate excelenta asupra atasamentelor. 

17
PREZENTARE

Structura ROPS a cabinei incarcatorului frontal 411 este reproiectata; Stalpii fata/spate sunt la aceiasi inaltime asigurand un spatiu interior marit si partbriz panoramic. 
Comenzile bratului de incarcare pot fi controlate cu ajutorul unui joystick sau levierelor, ambele controlate electro-hidraulic. 
Cabina este izolata de sasiu pentru un confort marit, indeplineste standardele si este presurizata pozitiv pentru a respinge praful. Acumulatorul si cutia de scule sunt inchise cu cheie pentru un spor de securitate. 

 

DESCRIERE TEHNICA

Putere motor maxima  81 kW
Greutate operationala 8722 kg
Capacitate cupa standard 1.4 m3

18
Inovații de marcă
PCC PALFINGER
Macaralele multifuncționale
- Compacte, dar cu o capacitate mare de ridicare, de până la 30 t și un moment constant de până la 115 tm,
- Pot lucra oriunde, în spațiile înguste din hale sau pe marile șantiere,
- Pot să se deplaseze și să lucreze pe teren accidentat, chiar și pe drumuri de munte,
- Pot fi ușor montate pe șasiu cu șenile sau pe platforma unui camion,
- Sarcina lor utilă poate crește prin montarea unor contragreutăți.
 
 
Evoluția tehnologiilor, noile oțeluri înalt aliate, proiectarea asistată de calculator, iată câteva elemente care împreună contribuie la noua revoluție tehnologică. Dacă în domeniul transportului de persoane sau mărfuri fiecare generație de mașini este cu mult mai avansată decât cea dinainte, utilajele și echipamentele din domeniul construcțiilor au o evoluție proprie, dar fără salturi spectaculoase.
Până acum...


IAA Hanovra, una dintre cele mai mari expoziții din lume dedicată transportului comercial, este gazda în luna septembrie a unui eveniment cu totul deosebit, și anume lansarea noului unui nou tip de macara de către producătorul austriac Palfinger.

19
Macarale multifuncționale

O revoluție în domeniul mașinilor de ridicat
Evoluția sistemelor de ridicat este una spectaculoasă, de la Leonardo da Vinci, primul care a proiectat o macara turn cu toate echipamentele necesare, până la primele automacarale, acestea s-au diversificat și s-au specializat permanent. Pe de altă parte, ele sunt absolut necesare pentru ridicarea construcțiilor de orice tip, indiferent dacă sunt amplasate într-un deșert sau un vârf de munte. Cu costurile de rigoare.
Dar Palfinger dovedește încă o dată capacitățile sale inovatoare și, bazându-se pe experiența unică a specialiștilor săi, propune acum o adevărată revoluție în domeniul macaralelor, prin noua gamă de macarale multifuncționale pe șenile PCC. Atenția deosebită acordată acestei game revoluționare de macarale a inclus nu numai investiții deosebite în cercetare și dezvoltare, dar și construcția unei fabrici speciale numai

 

pentru mcaralele Palfinger PCC. Producătorul a anunțat deja intenția de a oferi o gamă extinsă de macarale PCC, cu specificații diferite cât mai adaptate fiecărei cerințe din partea utilizatorilor.

PCC - PALFINGER Crawler Crane
Probabil cel mai sugestiv exemplu în ceea ce privește capacitățile unice ale macaralelor a fost dat de către Michael Hagenauer, șeful diviziei de produse Macarale pe șenile: "Pe teren dificil, atunci când se construiesc linii electrice sau cabluri - transportul elicopterelor este în mod normal singura alternativă la o macara montată pe camion.  În schimb, cu macaralele pe șenile PCC, astfel de activități pot fi finalizate în condiții de siguranță, în mod eficient și ieftin, fiind de altfel una din activitățile tipice pentru ele".

Gama de macarale pe șenile PALFINGER PCC este disponibilă în trei variante: PCC 57.002,

20
Inovații de marcă

cu o rază maximă de 29.,5 m, o înălțime maximă de ridicare de 32 m și o capacitate maximă de ridicare de 17.900 kg. 
Următorul model în gamă, PCC 71.002, are o rază maximă de lucru de 31.,6 metri și o înălțime de ridicare de 34 m, combinate cu o capacitate maximă de 19.100 kg.
Cel mai puternic model al gamei este PCC 115.002, care oferă o rază maximă de 33.3 m, o înălțime de ridicare de 35.8 m și o capacitate de ridicare de până la 30.000 kg. Pentru ele sunt disponibile numeroase echipamente suplimentare, cum ar fi platforme de lucru, echipamente de manipulare pentru țevi, diferite dispozitive de prindere. 

MAXIM DE FLEXIBILITATE – Brațul articulat reprezintă pentru întreaga gamă Palfinger PCC un avantaj unic pe piață, comparativ cu o macara cu braț telescopabil, acesta putând

 

fi înclinat în sus, acesta oferă o manevrabilitate unică, acces în zone restrânse, din acest motiv seria PCC putând fi utilizată la fel de bine atât în zonele urbane, cât și în sectorul industrial și pentru activități interioare. 
Macaraua și platforma pe șenile pot fi controlate și transportate separat în zonele unde există restricții de greutate.
Toate macaralele din gama PCC pot fi montate pe șasiu de camion.
Fiind mai îngustă cu 40 cm decât un șasiu de camion convențional, aceasta poate ridica chiar și în zone unde nu este suficient spațiu pentru nici un tip de macara.

DESIGN COMPACT– Gama de macarale pe șenile PALFINGER PCC este impresionantă prin dimensiunile sale compacte: pentru a trece, care nevoie de o lățime de trecere între 2 și 2.2 m, și o înălțime de 2.2 – 2.,5 m.

 

21
Macarale multifuncționale

Pentru deplasare macaralei, fără șenile, în spații înguste, aceasta poate utiliza numai sistemul de acționare a stabilizatoarelor, aceasta putând fi să se strecoare în spații extrem de joase și limitate și chiar încărcată într-un container pentru a fi mutată, fără nici un dispozitiv exterior de transport.

MACARA ALL-TERAIN - Șasiul pe șenile este perfect pentru utilizarea off-road deoarece garda mare de la sol permite urcarea unor pante de până la 60%. Atunci când macaraua este folosită off-road, în funcție de lățimea bazei de sprijin, gradientele de pantă de la 8 ° la 20 ° pot fi compensate datorită stabilizatoarelor de sprijin lungi și deosebit de robuste. Astfel, fiecare macara poate fi utilizată la capacitate maximă, chiar și pe teren înclinat. 

22
Utilaje terasiere
JCB lansează ofensiva X

Începutul de an a fost mai mult decât fulminant pentru JCB, specialiștii englezi anunțând în cadrul unei prezentări la care au participat ziariști de pe întregul continent european lansarea unei noi game de excavatoare, numită generic seria X. Acestea au fost prezentate ca fiind cele mai bune excavatoare produse vreodată de JCB, primul model, JCB 220X fiind deja pregătit pentru producția de serie. 
Seria X reprezintă o piesă de rezistență pentru producătorul englez, acesta construind un nou centru de demonstrații, situat în apropierea cartierului general din Rocester – UK, special conceput pentru a prezenta la lucru, cu diferite echipamente, noile game de excavatoare.

Despre seria X
Primul model de excavator pe șenile, JCB 220X, reprezintă rezultatul unei investiții de 110 milioane lire sterline, patru ani de activitate intensă și mii de ore de lucru în condiții reale. De ce este atât de deosebit? Tim Burnhope, director global JCB pentru dezvoltare și inovații, ne-a declarat că noua serie X exprimă în fiecare element constructiv obsesia pentru detalii dar și obsesia de a produce unele dintre cele mai bune excavatoare produse vreodată de către JCB.
Pompele hidraulice Kawasaki reprezintă o adevărată operă de artă, fiind considerate cele mai puternice și moderne sisteme existente în prezent pe piață. 

23
SERIA X

De asemenea, totul a fost regândit, de la motor la poziția centrală a brațului sau interiorul cabinei, finisările fiind realizate la cel mai înalt nivel. Dacă vorbim de perfecțiune și grija pentru detalii, chiar și ușile de vizitare ale compartimentului motorului sau de acces la sistemele de lubrefiere sunt special proiectate cu balamale suplimentare, rezistente, din oțel pentru a rezista la șocuri, pentru excavatoarele ce lucrează în cariere de piatră sau alte zone cu utilizare extremă aceste uși fiind chiar ranforsate suplimentar.
“Odată cu lansarea noii generații 220X, JCB a trecut la un nou nivel de dezvoltare de produs și asamblare de mașini de care va beneficia toți clienții din domeniu, care vor achiziționa excavatoare. Fiecare detaliu al acestor excavatoare a fost examinat și perfecționat, pentru a putea furniza o durabilitatea maximă și fiabilitate în timpul operațiunilor de lucru. Mai mult decât atât, am ușurat munca operatorului și a tehnicianului de service, prin reducerea timpilor morți pentru client și prin creșterea profitabilității. Seria 220X anunță nașterea unei noi generații de excavatoare JCB care vor aduce un plus de încredere, în toată lumea”, a spus Tim Burnhope, Directorul de Inovație și Creștere din cadrul JCB.

Operatorul – “motorul” principal
Inginerii JCB s-au focusat pe mediul de lucru al operatorului, acesta rămânând în continuare cel mai important element atunci când se pune problema eficienței unui utilaj. Acesta are acum o cabină deosebită, mai lungă cu 100 mm mai lungă și cu un metru mai lată, deci cu 15% mai mare față de utilajele din seriile anterioare. 

24
Utilaje terasiere

Cabina incorporează în structură cadrul ROPS și are geamuri plate. Cel mai impresionant lucru la noua cabină rămâne, însă, nivelul scăzut de zgomot de 68dB(A), din interior, față de 73dB(A) cât era la generația anterioară. Pentru a mări vizibilitatea, motorul ștergătorului de parbriz este instalat în partea stângă jos a parbrizului din față. Trei opțiuni de scaun dezvoltate împreună cu Grammer, oferă un maximum de confort, beneficiind, printre altele, de încălzire și ventilare. Manetele servo sunt montate în cadrele scaunului, astfel că se mișcă odată cu operatorul, în timp ce cabina este așezată acum pe patru sisteme de fixare, pentru o mai bună izolare.
Toată această atenție pentru detaliile din interiorul cabinei, precum și pentru toate

 

funcțiile de control, au fost concepute în mod ergonomic, pentru ca operatorul să fie concentrat 100% în timpul lucrului. În partea dreaptă a operatorului se află un dispozitiv de comandă nou-nouț, care înglobează toate comutatoarele și funcțiile de control, într-o singură unitate. Un monitor de 7” ajustabil a fost dotat cu meniuri intuitive și funcționalitate. 

Design durabil
Noile excavatoare JCB din clasa de 20 de tone au acum o înfățișare robustă și extrem de practică, de care va beneficia întreaga gamă. Proiectate și construite pentru a lucra eficient și profitabil, durabile și fiabile, noile excavatoare au o suprastructură cu o lățime de 2,7 metri, cu 200 mm mai mare decât modelele precedente. 

25
26
PREZENTARE
MACARALE TEREN GREU PALFINGER SANY
SRC350, SRC550C SI SRC750C

 

PALFINGER SANY este un Joint Venture ce ofera automacarale telescopice avand capacitati de ridicare intre 25 si 130 tone in varianta suprastructura montata pe autosasiu cat si in varianta pentru teren dificil. Ele combina robustetea si competenta recunoscutelor produse ale SANY Heavy Industries in domeniul contructiilor de masini cu standardele inalte ale PALFINGER AG in termeni de calitate si service. O combinatie a doi dintre cei mai mari jucatori din domeniu, in care clientii si partenerii pot avea deplina incredere!  

 

PREZENTARE TEHNICA SRC350

Capacitate max. de ridicare: 35 t
Lungime brat: 10.0 - 31.5 m, 4 sectiuni
Performanta excelenta in teren accidentat, directie pe toate cele 4 roti
Brat principal ultra lung si ranforsat
Garantie extinsa 18 luni sau 2250 ore de lucru 
Motor performant Cummins DongFeng 
Powerful DongFeng Cummins Engine with Euro 4 Standard
Controlul calitatii conform standardelor europene / PALFINGER  ​

27
PALFINGER SANY

 

PREZENTARE TEHNICA SRC550C

Capacitate max. de ridicare: 55 t
Lungime brat: 11.5 - 43.0 m, 5 sectiuni
Performanta excelenta in teren accidentat, directie pe toate cele 4 roti
Brat principal ultra lung si ranforsat
Garantie extinsa 18 luni sau 2250 ore de lucru 
Motor performant Cummins DongFeng
Controlul calitatii conform standardelor europene / PALFINGER  

 

PREZENTARE TEHNICA SRC750C

Capacitate max. de ridicare: 75 t
Lungime brat: 11.8 - 45.0 m, 5 sectiuni
Performanta excelenta in teren accidentat, directie pe toate cele 4 roti
Brat principal ultra lung si ranforsat
Garantie extinsa 18 luni sau 2250 ore de lucru 
Motor performant Cummins DongFeng
Controlul calitatii conform standardelor europene / PALFINGER 

28
RECICLARE
Gama SENNEBOGEN
Mai flexibilă ca oricând

Dacă în ultimii ani utilajele au început să integreze din ce în ce mai multe componente electronice, acest lucru a fost impus în primul rând de noile generații de motoare, cu un nivel foarte redus de poluare și al vibrațiilor. Acestea sunt cu fiecare generație mai economice, deși dezvoltă puteri mai mari, în plus gradul de încărcare al motoarelor este acum controlat strict de un sistem electronic centralizat, care cu ajutorul unui calculator solicită acestuia numai puterea necesară pentru fiecare tip de lucrare.

Dar tehnologia nu se oprește aici, generația următoare de utilaje este deja în cadrul de testare și primele mașini ce au integrate sisteme avansate tehnologice, precum sistemele hibrid de acționare, lucrează în întreaga lume. Astfel, recuperarea energiei utilizate la frânarea diferitelor sisteme mecanice în mișcare, precum rotirea brațului, sau oprirea mașinii, stocarea ei cu ajutorul unor cilindrii de gaz comprimat de mare putere și reutilizarea cu ajutorul unor motoare electrice duce la o scădere a consumului de combustibil impresionantă. Calculele oferite de firmele care utilizează astfel de utilaje hibrid arată că, deja un astfel de utilaj este mai scump comparativ cu unul convențional, la o utilizare normală zilnică,

29
HYBRID

într-un an de zile se recuperează diferența de preț prin scăderea costurilor cu carburanții, în continuare mașina funcționând cu un profit important suplimentar pentru proprietar.

SENNEBOGEN 855E Hybrid
          
SENNEBOGEN, un expert în domeniul manipulării materialelor, se ridică la nivelul reputației sale şi în 2018, oferind pieței o gamă nouă de produse pentru acest an. Pornind de la ideea că un utilaj cu cât este mai mare cu atât consumă mai mult combustibil, acesta a început să integreze sisteme de acționare hibridă în gama din acest an de utilaje.
Cu sistemul său de recuperare a energiei, noul 855 E Hybrid se potrivește perfect între 850 E existent și 860 E. Această completare practică va permite companiei să răspundă și mai eficient cerințelor individuale ale clienților. SENNEBOGEN 850 și 860 au devenit echipamente standard pentru clienţi din toate colţurile lumii, din diverse domenii de activitate. 855 E vine în întâmpinarea celor care căutau un model cu specificaţii între modelele 850 şi 860. 
Noua generație de mașini hibride 855 E este condusă de un motor diesel puternic, de 231 kW, care respectă cele mai noi standarde de emisii, fiind dotat cu oprire automată și modulul EcoMode. Este disponibilă şi o versiune cu un motor electric. Dat fiind faptul că clienții existenți au preferat creșterea capacității de ridicare și o gamă mai mare, aceasta a fost aplicată la echipamentele de la 17 metri la 21 de metri. Chiar și cu cele mai lungi echipamente, mașina puternică și robustă poate să ofere o capacitate de ridicare de 7,7 tone, în perfectă siguranţă. 

30
RECICLARE

În orice situație în care materialul este manipulat în funcționare continuă, iar înălțimea echipamentului trebuie modificată în mod corespunzător, sistemul Green Hybrid nu numai că oferă asistență de putere, ci și “cere” mai puțină de antrenare de la motorul diesel. Drept putere urmare, se fac economii substanţiale de combustibil. Fiabilitatea și siguranța acestui sistem au fost dovedite deja în activitatea de zi cu zi, pe tot globul. Un cilindru de recuperare a energiei montat pe braț, între cei doi cilindri de ridicare, reduce în mod semnificativ costurile cu energia cu până la 30%. Acest cilindru hidraulic suplimentar stochează energia produsă la coborârea brațului, în cilindrii de gaz comprimat plasați în partea din spate a mașinii. Această energie acumulată este disponibilă pentru următoarea ascensiune.

 

Principiul este similar cu un arc care este comprimat și apoi își eliberează energia atunci când este lăsat să se extindă. Împreună cu tehnologia Green Efficiency, este obținută astfel eficiența energetică maximă.

Pentru România, societatea TERRA România este unicul importator oficial al mărcii SENNEBOGEN. Cu un sediu central în București, 3 sedii teritoriale la Cluj, Timișoara, Brașov, reprezentativitate la nivel național pe domeniul vânzărilor și service-ului și 9 reprezentanțe teritoriale TERRA România este unul dintre principalii distribuitori de utilaje pentru construcții din România (www.terra-world.com/ro).

 

31